Hoppa till sidans innehåll

Vt-19 Info och priser


 Vårterminens ridlektioner 2019

Vårterminen börjar vecka 2, mån 7/1 och slutar vecka 24, 16/6.

Ingen ridning: sportlov v.8, påsklov v.16, 22/4, 30/4

Gamla elever som vill ha kvar sina platser ska betala 500 kr som boknings /anmälningsavgift senast 18-12-01.

Därefter sätts nya elever in i grupperna och du riskerar att bli utan plats om du inte betalt. Nya elever anmäler sig via mail el telefon. Ridskolan drivs av föreningen Tierps Ryttarklubb, vi är beroende av att alla medlemmar hjälper till i verksamheten så vi kan hålla kostnader/avgifter nere. Vi har därför arbetsinsats, varje elev har skyldighet att göra pass bl a i vår servering. Se serveringschemat!

Bekräftelse skickas EJ ut. Om du ej hör ifrån oss är du kvar i din vanliga grupp på samma dag och tid under förutsättning att du betalat in bokningsavgiften 500kr senast den 1 december.

Tips! Betala medlemsavgiften redan nu så är det gjort!!

Resterande belopp samt Medlemsavgift ska vara betalt senast 26/1.

Medlemsavgift kalenderår: Junior 250 kr, senior 350 kr. Ange namn och riddag på inbetalningen. Medlemsavgift per kalenderår, måste betalas för att du ska få rida.

 

Obs avikande avgift beroende på viken dag du rider pga olika antal tillfällen. Anmälningsavgift + resterande belopp i parentes

Priser lektionsgrupp 8st /50 min  Obs avikande avgift beroende på viken dag du rider pga olika antal tillfällen. Anmälningsavgift + resterande belopp i parentes

 

Kursavgifterna skall sättas in på bankgiro 5738-8308  Vänligen skriv namn, riddag, tid !!!!

 

 

 Måndag, Tisdag rider 20 ggr

Junior 3100 kr (500+2600)

NSenior 4000 kr (500+3500)

Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag rider 21 ggr

Junior: 3255 kr (500 + 2755)

Senior: 4200 kr (500 + 3700)

Måndag Senior alt junior för Ulf Lind 20ggr: 4940 kr (500 +4440)

Ridlekis 10ggr 1550kr

 

Hopp markarbete fredag max 6st 50min privata samt ej tävlande 4536kr (500 + 4036)

Tävlingselever med avtal 4158 kr (500+3658)

 

Påminnelseavgift 80 kr tillkommer vid försenad betalning. Elev stängs av om betalning ej inkommer.

 

Rabatter

Om du rider vanlig lektion två gånger i veckan får du 15 % rabatt på avgift nr 2.

Är ni minst tre personer (tre avgifter och platser) i samma familj/hushåll som rider varje vecka (vanlig lektion eller träningsgrupp) får ni 20 % rabatt på den billigaste avgiften.

 

Info OBSERVERA! Att bokningsavgiften är en del av kursavgiften.

Om man betalat bokningsavgiften och sedan säger ifrån sig sin plats så återfår man inte bokningsavgiften. Om man påbörjar kursen så är man bunden vid den. Detta innebär att man är skyldig att betala hela kursavgiften även om kursen avbryts under terminen.

Vid sjukdom på häst/ryttare ges avgift tillbaka för missad lektion mot uppvisande av veterinär/läkarintyg. Obs gäller från och med dag då intyg inkommer med karens på två ridlektioner framåt.  ALLTSÅ LÄMNA EJ I EFTERSKOTT!

 

Hälsningar Tierps Ryttarklubb tfn 0293-129 03 säkrast mån-fredag 11-15 

e-post: This is a mailto link   Hemsida: www.tirk.org  

 

 

 

 

Välkommen till Tierps Ryttarklubb

Information om ur det går till att rida på TIRK som är en Föreningsdriven Ridskola

 

Lektioner

I stallets sadelkammare finns en Ridpärm där alla elever är uppsatta i grupper med schema för viken häst de ska ha. Övrig Information finns även i pärmen samt på whiteboardtavlan i stallet. Om hästen inte går lektionen innan skall den iordningställas av eleven efteråt borstas av samt att sadel och träns putsas.

Lektionstiden startar från och med att eleverna kommer in i ridhuset/ridbanan. (Förutom Nybörjare och Ridlekis som även har teori i lektionstiden.) Den pågår fram till att eleverna ställer upp på medellinjen och sitter av. Det innebär att upp- och avsittning ingår i lektionstiden. Likaså ingår korrigering av stiglädrens längd, åtdragning av sadelgjorden och ev. avtagning av elevernas jackor. Vid varje lektion gör instruktören en s.k. utrustningskontroll. Det innebär att ridläraren kontrollerar att sadeln och tränset sitter korrekt på hästen.

 Är du som förälder intresserad av att lära dig mer om hästar så tag kontakt med instruktör för info när nästa kurs är. Det händer ibland att lektionen startar senare än planerat. Detta kan bero på flera olika saker. Den vanligaste orsaken är att en elev har ramlat av under lektionen vilket innebär en försening av nästkommande lektion. Detta i sin tur innebär att samtliga lektionsstarter flyttas framåt under kvällen.

 

Grupper

Vi har ridgrupper på flera olika nivåer och gör vårt yttersta för att grupperna ska hålla en så jämn nivå som möjligt. Maxantalet i vanliga lektionsgrupperna är 8st samt i träningsgrupp 6st.  Man kan även välja att ”köpa ut platser i gruppen” om man är eniga i gruppen och vill vara färre. Det vanligaste är att man rider i en ”allroundgrupp”, dvs att man tränar både hoppning, markarbete och dressyr, men vi har även hoppfria grupper. Vi har även grupper med specialinriktning på hoppning eller dressyr. Angående Hopp/markarbetesgrupp på lektionshäst så anmäler man intresse, instruktörerna tar sedan ut elever. Grupperna är specialgrupper och tänkt för de som kommit en bra bit i sin utbildning och vill vidareutvecklas och tävla.  Dessa elever får bl a vara stallvärdinnor och hjälpa till som ledare eller ha olika ansvar i stallet. Man måste även rida två ggr i veckan för att få vara med på lektionshäst. Ridlekis rekommenderar vi som start fr fem år, där får förälder själva leda sitt barn.

 

Gruppindelning/ Byte av grupp / nivå : Vi eftersträvar att hålla jämna grupper, vi tillämpar ”På barns vis” dvs att alla barn är olika och att alla utvecklas i sin egen takt. Det innebär att vissa behöver längre tid på respektive nivå och därmed kanske inte kan flyttas uppåt varje termin. Vid byte: Tala med i första hand med instruktören, annars går det bra att höra av sig till This is a mailto link

Teori

I alla grupper ingår det teori och ridning i skog och mark. Man har ett teoritillfälle per termin. Nybörjar/Ridlekisgrupper har teori 30 min ridning 30min. 

Information

Finner du på whiteboardtavlan i stallet samt på vår hemsida www.tirk.org . Vi har även en Facebookgrupp ”TIRK” som du kan gå med i för snabb info. Vår ungdomssektion har en FB sida ”TIRKUS” och Ingstagram är: tierpsryttarklubb

 

Kontakt

Lättaste sättet att komma i kontakt med personalen är att maila till This is a mailto link. Skriv ditt ärende så svarar vi men ibland kan det dock ta ngn dag. Om det är något som inte går att ta via mail, lämna nr och be om att få bli uppringd. 

 

Servering

Vi vill ge våra medlemmar en möjlighet att kunna fika i serveringen. Vi har därför arbetsplikt för våra ridande vilket innebär att ett pass per termin i serveringen är obligatoriskt. Schemat finns på www.tirk.org samt i en pärm i sadelkammaren och på facebook. Så håll koll på när just du är ansvarig.

 

 

 

 

Säkerhet – Regler - Att tänka på:

 • Kom i tid till lektionen minst 15min innan.
 • OBS! Vi vill att barnen har hjälm på sig i stallet vid all kontakt och skötsel av hästarna (hjälmtvång tom 15 år). Vi rekommenderar att ridning sker med säkerhetsväst.
 • Klädsel Man behöver inte köpa riktiga kläder från början. Det som vi kräver att man har är stövlar med klack, eller kängor med klack. Stövlar rekommenderas då detta är en säkerhetsfråga. Mjuka byxor, utan skarpa sömmar (förhindrar skavsår). Undvik luva på jacka /tröja.
 • Ridning med långärmat plagg rekommenderas, ev T-shirt. Linne får INTE bäras under ridning ej heller tröja/ jacka med luva. Halsduk är ej heller tillåtet. Allt detta av säkerhetsskäl!!
 • Långt hår skall sättas upp, dock utan spännen under hjälmen (säkerhetsskäl). 
 • Föräldrar, syskon etc är välkomna att följa lektionen från läktaren, men utan att kommentera. Även lek och stoj på läktaren är direkt olämpligt, eftersom hästarna kan bli rädda för skarpa ljud då de inte ser vad som förorsakar dem. Av samma orsak är inte hundar tillåtna på läktaren under pågående lektioner.
 • TIRK är en rökfri anläggning och därför skall rökning endast ske på anvisad plats (men helst inte alls). Rökning får endast ske mellan ridhus och lilla utebanan.
 • Prata med hästen, ev. smacka och vänta på reaktion innan ni går in i boxen
 • Ledning av häst till och från ridhus sker på vänster sida vid bogen och gå före hästen genom dörren.
 • Vid uppställning på medellinjen ska ordentliga luckor göras mellan hästarna (minst 4m).
 • Kolla sadelgjorden innan uppsittning så att sadeln sitter fast. Uppsittning sker på vänster sida.
 • Hästarna är inte klädhängare, jackor/vantar och övrigt skall inte läggas på hästens rumpa under iordningställandet.
 • Ledning i ridhuset och ute sker med grimmskaft och på innersidan om hästen, försök håll dig bredvid hästens hals. Minst 3m till framförvarande häst. Avsittning sker på vänster sida med högerbenet över bakvalvet på sadeln.
 • Barnvagnar får inte finnas i stallet, på läktaren eller lämnad utanför stallet. Parkera ist.  vid serveringen
 • Mobiltelefoner skall vara avstängda då du vistas på läktaren. Under lektioner respektera och tänk på att begränsa filmande från åskådarplats då många elever känner det besvärande och inte vill vara med på film/kort.

Var noga med ovanstående. Vi är noga med säkerheten i vår klubb och vill inte ha några olyckor.

Vänligen lyssna noga på personalens instruktioner och följ stallreglerna. 

 

Vår ambition är att ge en god ridutbildning och en bra grund för att umgås med hästar på ett tryggt och säkert sätt. Vi vill också erbjuda dig möjligheten att ingå i en härlig gemenskap med hästen i centrum.

Vi på TIRK är ett stort glatt gäng som umgås på olika sätt, även utan hästar.

Vi har alltid plats för fler i våra aktiviteter såsom funktionärer på tävlingar  

Mer information hittar du på hemsida  www.tirk.org eller på tavlan i stallet. Du kan också tala med din ridlärare.

 

 

 

 
   

 

 

 

Avslutningsvis Varmt Välkommen till TIRK

 

 

 

                    

Våra samarbetspartners:   

Tierps Kommun

                                                  

                                                      Hemköp Tierp

TP

Nordupplands El

                                                  PT Reklam    

                                                                Granngården

                                                 

Stöd Tirks ungdomsverksamhet! 

frisör_emma_logo  

XLVetAB 

     

XL Bygg Tierp

logga_wollert 

Hästilage

   

Länsförsäkringar Uppsala 

 

YesBOX

 

Handelsbanken 

MidrocElectro 

 

tierpsbyggen 

 

Postadress:
Tierps RK - Ridsport
Södra Sjukarbyvägen 21
81592 Tierp

Kontakt:
Tel: 029312903
E-post: This is a mailto link

Se all info